web analytics

Waarom zou ik aan huidverzorging doen als.... - Pretty Happy

Waarom zou ik aan huidverzorging doen als….

ik tot nu toe geen huidklachten heb? Mijn huid er prima uitziet? Mijn moeder/oma/tante nooit aan huidverzorging deed en er geweldig uitziet? Allemaal vragen die op me afgevuurd worden als ik probeer aan te zetten tot een basic huidverzorging. Het klopt dat als je goede genen hebt, je gewoon geluk hebt. Simpel als dat. Maar dat jouw moeder, oma of tante goede genen heeft, wil niet automatisch zeggen dat jij ze ook hebt.

Je doet aan huidverzorging omdat het goed voor je is, goed voor je huid, maar ook voor je psyche. Zo’n stukje persoonlijke verzorging kan, als je er eenmaal aan gewend bent, een onderdeel uitmaken van je dagelijkse ontspanning. Voor mij is het onderdeel van mijn “slaapritueel”. Sla ik deze stap over, dan kom ik minder goed in mijn “slaapritme”.

Ik zeg altijd maar zo: Op het moment dat je huidklachten krijgt… ben je te laat! En dan bedoel ik niet perse huidziektes, maar vooral alle tekenen van huidveroudering. Begin je rimpels te krijgen, dan vinden veel mensen dat over het algemeen niet zo heel leuk. Je gaat er ouder uitzien dan je je voelt. Au!

De beste anti-aging maatregel? Begin op tijd! De lijntjes en rimpels die je op vijftigjarige leeftijd ziet, zijn niet ook pas op die leeftijd ontstaan. Er zijn een aantal factoren die veel invloed hebben waarvan UV straling verreweg de belangrijkste is. Zou je vanaf je geboorte je huid beschermen met een UV factor, dan zou deze pas op (veel) latere leeftijd beginnen met verouderen.

Ook roken heeft veel invloed, een roker verbruikt per sigaret een grote hoeveelheid vitamine C, een stof die erg belangrijk is voor de aanmaak van collageen. Collageen zorgt voor de stevigheid van je huid en speelt daarnaast een rol in het reguleren van het vochtgehalte. Veel rokershuiden zien er bleek of grauw uit doordat de doorbloeding minder wordt.

Vocht! Veel lijntjes beginnen als droogtelijntjes. Bijna iedere huid is vochtarm en daar kunnen we iets aan doen. Zorgen dat je huid in goede conditie blijft en de vocht-vetbalans oké is. Een vette huid kan ook heel goed vochtarm zijn dus laat je daardoor niet misleiden.

Vrije radicalen zijn eigenlijk alle factoren (chemicaliën, uitlaatgassen, rook, UV straling, stress) die schade het DNA van de huid kunnen toebrengen. Anti-oxidanten zijn stoffen die deze beschadigingen zoveel mogelijk tegengaan. Beschermen die hap!

Om op de beginvraag terug te komen, als je gezegend bent met goede genen, moet je dan ook iets doen? Mijn mening is: UITERAARD! Je weet ten eerste niet of jij diezelfde genen hebt of toevallig toch meer van je rimpelige opa. Daarnaast zijn ook de omstandigheden niet meer zoals ze vroeger waren, er hangen meer schadelijke stoffen in de lucht, we weten niet hoe het gat in de ozonlaag zich gaat ontwikkelen. Er wordt meer make-up gebruikt en ook de kwaliteit van het water heeft invloed. We zitten meer binnen met airconditioning in de zomer en verwarming in de winter waardoor de lucht en ook onze huid droger is.

Eigenlijk is er maar één vraag: Waarom zou je NIET aan huidverzorging doen?

 

 • Twitter
 • Facebook
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • email
 • RSS

9 Comments

 1. Bayla
  Gepost 10 februari 2012 om 08:23 | Permalink

  Wel grappig dat je over het kwaliteit van water begint, wij gaan binnenkort een watervitaliser laten plaatsen en ik ben heel benieuwd of dit ook effect heeft op huid en haar.
  Helaas kan ik je tekst nog steeds niet goed lezen [voorheen wel], ligt dat aan het feit dat ik windows internet explorer gebruik? Alvast een fijn weekend.

  [Reageer]

  Elly Reply:

  Het lettertype dat de problemen veroorzaakte is inmiddels volledig verwijderd wat zou moeten betekenen dat het probleem opgelost is. Zou je misschien willen proberen je cache leeg te maken? Caroline gaf aan dat dat misschien het probleem op zou kunnen lossen! Bedankt alvast voor de moeite!

  [Reageer]

  DalaLuz Reply:

  Echt wel dat dat veel uit kan maken! Hier in Utrecht hebben we heel goed water uit de kraan (uit exact dezelfde aardelaag/waterbron als Bar-le-Duc) en wanneer we een tijdje in de Sates zijn (mijn man is Amerikaan) merk ik al snel dat mijn haar heel stug en dor gaat aanvoelen en nog meer klit dan normaal. Ook mijn huid lijkt valer. En dan heb ik het nog maar niet over de smaak, bwegh. Nou ja, om te drinken koop ik dus grote containers gezuiverd water (om het nog een heel klein pietsje milieuvriendelijker te houden *schaam*)

  [Reageer]

 2. Gepost 10 februari 2012 om 09:20 | Permalink

  Ik vind het ook belangrijk om mijn huid goed te verzorgen en elke dag goed te reinigen.

  [Reageer]

 3. Gepost 10 februari 2012 om 10:18 | Permalink

  Heel goed! Je bent nooit te jong om te beginnen met huidverzorging en kan zo juist veel voor blijven : )

  [Reageer]

 4. Gepost 10 februari 2012 om 11:36 | Permalink

  Ik zou bijna willen zeggen: Amen to that!

  Als je oud genoeg bent om make up te dragen (jaartje of 15/16), dan ben je ook oud genoeg om met een goede gezichtsverzorging te beginnen.

  Ik ben gezegend met de goede genen van mijn moeder en oma, op mijn 44e nu heb ik slechts wat kleine lijntjes rondom mijn ogen en mss 2 grijze haren, maar dat betekent niet dat ik niet smeer, ik smeer me suf en zal dat altijd blijven doen.

  [Reageer]

 5. Gepost 10 februari 2012 om 16:00 | Permalink

  Ik vind het ook erg belangrijk!

  [Reageer]

 6. Tessa
  Gepost 10 februari 2012 om 17:20 | Permalink

  Goed artikel! Ik zie juist dat mijn moeder veel pigmentvlekjes en oude gerstekorrels heeft, dus ik zie dat juist als iets wat ik kan voorkomen! Dus als een motivatie juist :)

  [Reageer]

 7. Gepost 10 februari 2012 om 22:34 | Permalink

  Wat een super leuk verhaal!! Heel leerzaam en super om te lezen!! :D I’m impressed!

  [Reageer]

 8. Gepost 12 februari 2012 om 11:14 | Permalink

  ik vind mijn huid super belangrijk!
  je huid geeft je uitstraling. je kan er een frisse look van krijgen maar ook juist grauw.
  ik reinig het iedere dag en gebruik hydraterende cremes.
  fijn artikel!
  x

  [Reageer]

  Elly Reply:

  Jij begrijpt precies wat ik bedoel. Harstikke goed!

  [Reageer]

 9. Santje11
  Gepost 12 februari 2012 om 19:31 | Permalink

  Ik vind ook dat het goed is om je huid te verzorgen, ook al ziet hij er goed uit. Ik voel me er ook gewoon beter door.

  [Reageer]

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en codes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Separator
 • Welkom!  Welkom op Pretty Happy, mijn plekje waar ik met veel plezier mijn passie voor huidverzorging & beauty met jullie deel. Ik hoop dat jullie er net
  zo blij van worden als ik. Enjoy!

 • Separator

 • Separator

 • Curvacious

 • Separator
 • Separator
 • Separator
 • Separator