web analytics

Duo review: Decubal FACE - Pretty Happy

Duo review: Decubal FACE

Decubal ontwikkelt natuurlijk al lang gezichtsverzorgingsproducten, maar eind 2011 werd een vernieuwde FACE lijn gelanceerd. Een heel complete lijn met producten die vrij zijn van parabenen en parfum, speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Ook het uiterlijk heeft een restyling ondergaan waardoor het er zeker aantrekkelijker uitziet, het oog wil immers ook wat? Curvacious.nl en PrettyHappy.nl testten beiden de complete lijn en daarnaast zijn alle prachtige foto’s in dit artikel afkomstig van haar, want de mijne zijn op mysterieuze wijze verdwenen. Gelukkig is er dan altijd Desirée waar ik op kan terugvallen, dank je wel.

Decubal alle producten

Zelf heb ik wel een droge maar geen gevoelige gezichtshuid, dus heb ik na de producten eerst zelf drie weken te hebben getest, ze aan mijn zus Gitte gegeven. Zij heeft een hele droge en gevoelige huid die op sommige momenten bijna eczeemachtig aandoet. Ze is daarnaast allergisch voor veel producten dus dat was een flinke uitdaging.

Mijn eigen ervaring zal ik beknopt vertellen: De restyling is wat mij betreft geslaagd, de verpakkingen zien er fris uit en doen zelfs enigzins medisch aan door het wit te combineren met strakke lijnen en rode en lichtgrijze letters. Dit nodigt zeker als je allergisch bent uit om de producten aan te schaffen. De producten voelen prettig aan, mijn favoriete product is het serum. Dat is dunner dan ik had verwacht, maar voor mijn vet- en vochtarme huid voelt de olie-achtige substantie heerlijk aan om voor het slapen gaan te gebruiken.

Decubal FACE serum

De verpakkingen zien er netjes uit, alleen vind ik het er echt uitzien als een anti-allergie verpakking. Die vind ik over het algemeen eigenlijk wat saai. Wel zijn de tubes en flessen handig in gebruik. Op 1 detail na, niet op alle verpakkingen staat een gebruiksaanwijziging en ik gooi eigenlijk altijd de doosjes weg, waar in dit geval ook de ingrediëntenlijst en gebruiksaanwijzing op staat.

Decubal FACE

Decubal FACE reinigingsmelk

Bij het eerste gebruik voelen de producten fijn aan, niet vettig en het brengt fijn aan. Het is geurloos, zoals de verpakking ook aangeeft, alleen aan de scrub zit tot wel een geurtje. Dit is wat een zure lucht en die vind ik niet erg lekker. (Dit kan ik verklaren: naast de fijne scrubdeeltjes in de vorm van jojobapareltjes zitten er ook fruitzuren in. Deze fruitzuren zorgen ervoor dat niet alleen de bovenste dode huidcellen worden verwijderd, maar er wordt ook dieper gereinigd).

Ook na een paar weken voelt het nog goed aan, de producten zijn fijn om te gebruiken. Ik heb een droge huid die snel schilferig is, dit is zeker minder geworden na het in gebruik nemen van deze lijn. Wel is het een paar weken erg koud geweest en dit merk ik wel aan mijn huid.

Decubal FACE vitaliserend masker

Ik vind de scrub, ondanks de geur, het fijnste product. De structuur is fijn en mild en mijn huid voelt, vooral als ik het Vitaliserend masker erna gebruik, heerlijk zacht aan.

De oogcreme vind ik niet fijn. Ik denk niet dat het aan het product ligt, ik vind het gewoon niet prettig om creme rond mijn ogen te gebruiken. Hoe ik dit ook doe, het lijkt altijd in mijn ogen terecht te komen.

Decubal FACE oogcreme

Inmiddels heb ik het product ongeveer 5 weken gebruikt en het is bijna op. Elly had er natuurlijk ook uit gebruikt, dus dat brengt het totaal op zo’n 8 weken. Als ik kijk naar mijn huid en hoe fijn ik de producten in gebruik vind, zou ik de producten zeker opnieuw aanschaffen!

Dank je wel Gitte voor deze fijne en eerlijke review!

De producten van de nieuwe Decubal FACE- lijn worden op de Nederlandse markt gebracht door Actavis B.V. en verkocht bij drogisterijen en gezondheidswinkels, zoals DA, De Tuinen en apotheken.

De reinigingsmelk en tonic kosten net als het vitaliserend, kalmerend en nachtmasker €9,99, de peeling en de oogcreme €14,99, de dagcreme €17,50 en het serum €19,99.

Ben je, net als ik, nieuwsgierig geworden naar de mening van Desirée? Kijk dan op Curvacious.nl voor haar deel van de duo review!

 

 • Twitter
 • Facebook
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • email
 • RSS

5 Comments

 1. Gepost 27 februari 2012 om 08:19 | Permalink

  Klinkt goed. Ik heb echter geen droge huid, dus dit is geen merk voor mij.

  [Reageer]

 2. Gepost 27 februari 2012 om 09:48 | Permalink

  Leuk om te zien dat je zus ze ook heeft uitgeprobeerd en dat ze goed bevallen zijn : )

  [Reageer]

 3. Santje11
  Gepost 27 februari 2012 om 10:06 | Permalink

  Leuk dat jullie weer een duo review hebben gedaan. Mijn huid is ook niet overdreven droog, dus ik denk ook niet dat ik de producten snel zal aanschaffen, maar vind het wel leuk om er over te lezen, en hoe het jullie bevalt.

  [Reageer]

  Elly Reply:

  Ook al is je huid niet overdreven droog, toch zijn het echte aanraders hoor!

  [Reageer]

 4. Gepost 27 februari 2012 om 10:36 | Permalink

  Ik heb bijna alle producten van Decubal en ik ben er ontzettend blij mee! Heel erg fijn voor mijn droge en gevoelige huid.

  [Reageer]

  Elly Reply:

  Wat fijn dat je zo tevreden bent!

  [Reageer]

 5. Gepost 27 februari 2012 om 16:44 | Permalink

  Duo reviews zijn leuk bedacht! Dat serum lijkt mij fijn :D

  [Reageer]

  Elly Reply:

  Dank je wel voor je leuke reactie! Het serum vond ik echt hartstikke goed!

  [Reageer]

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*

Je kunt gebruik maken van de volgende HTML tags en codes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Separator
 • Welkom!  Welkom op Pretty Happy, mijn plekje waar ik met veel plezier mijn passie voor huidverzorging & beauty met jullie deel. Ik hoop dat jullie er net
  zo blij van worden als ik. Enjoy!

 • Separator

 • Separator

 • Curvacious

 • Separator
 • Separator
 • Separator
 • Separator